Blomkål och tomater

enkeltsnabbttillbehörvardagsmatvegetariskt
Blomkål och tomater

Blomkål är nyttigt men smakar ganksa lätt. Tomater däremot har en söt-sur smak som kompletterar väl. Ketchup rekommenderas i den här rätten eftersom det förstärker tomatsmaken.

 personer
ca 20 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Hacka och bryt 1 kg blomkål i små buketter.

  2. Koka upp vatten och koka blomkålen i 2 minuter.

  3. Använda durkslag och häll av vattnet.

  4. Hacka 250 g tomater i små bitar.

  5. Hetta upp 2 msk matolja i en wok- eller stekpanna. Fräs tomaterna och se till att de börjar koka sönder.

  6. Hälla ner den kokade blomkålen och rör runt.

  7. Tillsätt 2 msk ketchup, 1 tsk socker och 2 krm salt. Rör runt i 2-3 minuter. Servera med ris.

← Till alla recept