Chilikycklingwok

fågelfestligtvardagsmat
Chilikycklingwok

Det här är en färgsprakande och välsmakande kycklingrätt. "Chili bean sauce" är en sås som är ganska stark. Den kan finnas i den asiatiska avdelningen i en välsorterad livsmedelsbutik. Hittar du ingen sådan kan du få hetta med hjälp av sambal oelek som du kan köpa i nästan vilken affär som helst.

 personer
ca 35 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär kycklingen i tärningar (1x1cm) och lägg i en skål.

  2. Tillsätt kinesiskt matlagningsvin.

  3. Tillsätt majsstärkelse och rör runt. Låt marinera i 5 minuter.

  4. Skiva purjolöken i centimetertjocka skivor.

  5. Tärna paprikan.

  6. Hetta upp matoljan i en wok eller stekpanna.

  7. Häll försiktigt ned kycklingen i den heta oljan.

  8. Woka i 5-10 minuter tills den är vit runtom. Lägg åt sidan men låt så mycket som du kan av oljan ligga kvar.

  9. Lägg ner purjolök och torkad chili och fräs i någon minut.

  10. Dämpa värmen till medel, tillsätt chili bean sauce och fräs ytterligare en minut.

  11. Tillsätt kycklingen och rör runt. Öka värmen.

  12. Addera socker, soja, risvinäger och rör runt. Woka i 3 minuter.

  13. Rör ner den hackade paprikan.

  14. Smaksätt med salt och woka 2 minuter. Servera med ris.

← Till alla recept