Coca-Cola-kycklingvingar

fågelfestligtvardagsmat
Coca-Cola-kycklingvingar

Det här är en favoriträtt som även gillas av barn! Kycklingvingarna i rätten blir mycket möra och ganska heta. Du kan byta ut dem mot små kycklingklubbor. Använd mer chili om du gillar het mat.

Rätten innehåller både ljus och mörk soja. Den vanligaste ljusa sojan i Sverige är Kikkomans soja, och den vanligaste mörka sojan är Mrs Cheng's Mushroom Soy. Mörk soja ger rätter en fin färg. Om du bara har en typ av soja hemma så använder du den men tänk på att den mörka är betydligt saltare än den ljusa så smaka av ofta.

 personer
ca 40 min
 

Ingredienser

Dekoration

Tillagning

  1. Skiva ingefära och hacka purjolök

  2. Använd en rejäl kniv för att dela kycklingvingarna på mitten. Skär mellan benen där det är brosk.

  3. Hetta upp olja i en wokpanna. Fräs chilifrukt, purjolök, ingefära och stjärnanis i 15 sekunder.

  4. Häll ner kycklingvingarna och stek dem tills de får gyllene färg.

  5. Rör ner ljus och mörk soja, matlagningsvin och salt.

  6. Häll ner Coca-Cola så det nästan täcker kycklingen.

  7. Salta och rör runt.

  8. Koka i ca 20-30 minuter. Rör runt då och då. Såsen ska bli tjock men inte försvinna.

  9. Dekoration: Dela pak choi längsmed i mitten.

  10. Koka upp 2 l vatten med 1 tsk salt.

  11. Häll ner pak choi och koka 1-2 minuter.

  12. Lägg upp pak choi fint på en tallrik. Lägg kycklingvingarna ovanpå

← Till alla recept