Friterad sötsur fisk

fiskfriteratklassiker
Friterad sötsur fisk

I Kina skulle jag använda karp till den här rätten men vilken vit fisk som helst går bra. Fisken kan också bytas ut mot fläskkött med gott resultat. Tänk på att välja en olja som klarar hög temperatur, att fritera i. Till exempel majsolja passar bra. Du kan testa om oljan är het nog med en ätpinne av trä. Stick ner spetsen på ätpinnen i oljan. Börjar det genast att bubbla längs pinnen är oljan het nog.

 personer
ca 30 min

Ingredienser

Sötsur sås

Tillagning

  1. Skär fisken i avlånga bitar ungefär 1 cm tjocka.

  2. Lägg i en skål med salt och matlagningsvin. Pudra över majsstärkelse och rör runt. Ställ åt sidan och låt vila i 10 minuter.

  3. Blanda under tiden i en skål: ketchup, vatten, vinäger, socker och salt, till såsen. I en annan, liten skål rör du ut majsstärkelsen i lika mängd kallt vatten.

  4. Koka upp såsen i en kastrull och rör ner majsstärkelsevattnet. Fortsätt sjuda under omrörning tills den tjocknar.

  5. Hetta upp frityrolja i en lämplig kastrull eller fritös.

  6. Fritera fisken i omgångar i ungefär 2-3 minuter tills den är gyllene och lägg upp på en serveringstallrik.

  7. Häll såsen över fisken och servera med ris.

← Till alla recept