Gong Bao-kyckling

fågelfestligtklassikerSichuan
Gong Bao-kyckling

Väldigt populär kycklingrätt som kommer från Sichuanprovinsen. Du kan variera styrkan efter behag. 9 chilifrukter gör rätten halvstark. När jag pluggade på universitet så beställda jag ofta den här rätten när jag åt ute på restaurang.

 personer
ca 30 min
 

Ingredienser

sås

Tillagning

  1. Halvera chilifrukterna och finhacka ingefära och vitlök. Dela purjolöken längs med i mitten och skär i bitar.

  2. Tärna kycklingfilé och marinera med salt, vitan från ägget, majsstärkelse och lite matolja.

  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.

  4. Hetta upp matolja i en stek eller wokpanna. Woka kycklingen snabbt tills den blir ungefär 80% klar. Lägg åt sidan.

  5. Fräs sichuanpeppar i matolja tills du känner doften av den. Ta bort sichuanpepparen men behåll oljan.

  6. Lägg i jordnötterna och fräs tills de är gyllene. Obs! Det kan gå snabbt! Lägg nötterna åt sidan men behåll oljan t.ex. med en sil.

  7. Fräs purjolöken, vitlöken, ingefäran och chilin i oljan.

  8. Häll ner kycklingen och blanda.

  9. Häll över såsen och woka på hög värme tills såsen tjocknat något.

  10. Strö över jordnötterna och woka i ytterligare 10 sekunder. Servera med ris.

← Till alla recept