Kall tofusallad

kalla rättersnabbttillbehörvegetariskt
Kall tofusallad

Ett enkelt, gott och fräscht tillbehör som passar bra för att balansera upp måltiden med mer grönsaker. Använd helst hård tofu till exempel Yipin Alspånsrökt tofu. Den kan skäras i tunna remsor. Använder du en lösare tofu (som på bilderna här) får du skära i tjockare stavar för att undvika att tofun faller isär. Tofun ska helst vara rökt men även marinerad tofu smakar gott i salladen.

 personer
ca 10 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Strimla 1 st paprika och 1/2 st gurka tunt och lägg i en skål.

  2. Skär 250 g rökt tofu i remsor eller, om tofun är för smulig/lös, stavar och lägg i skålen med grönsakerna.

  3. Tillsätt 1 tsk socker, 1/4 tsk salt, 1/2 tsk svampbuljong, 1 msk ljus soja och 1 msk ljus risvinäger i mitten på salladsskålen. Det är viktigt att saltet, sockret och buljongen ligger tillsammans så att de kan överösas med den heta oljan i nästa steg.

  4. Mät upp 2 msk matolja i en stekpanna och fräs 2 tsk sichuanpeppar på medelhög värme några minuter tills pepparen börjar mörkna och oljan ryka. Skrapa ur pepparkornen och häll den heta oljan i mitten av salldsskålen så sockret, saltet och buljongen löser sig.

  5. Blanda försiktigt tofusalladen och servera som tillbehör till någon eller några varmrätter och ris.

← Till alla recept