Långkokt nötkött med tomater

grytaköttlångkok
Långkokt nötkött med tomater

En härligt värmande gryta med nästan indiska smaker.

 personer
ca 90 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär purjolöken i bitar, skala vitlöksklyftorna och skiva ingefäran.

  2. Skär köttet i bitar.

  3. Koka upp vatten och häll ner köttet.

  4. Låt koka några minuter och häll av i ett durkslag.

  5. Hetta upp matoljan i en rejäl gryta och fräs kardemumman, sichuanpepparen, stjärnanisen och kanelen tills du kan känna hur det doftar härligt.

  6. Häll ner purjölöken, vitlöken och ingefäran och låt svetta.

  7. Rör ner köttet.

  8. Tillsätt matlagningsvin och soja.

  9. Häll över uppkokat vatten och koka under lock på medelvärme i 50 minuter.

  10. Tärna under tiden tomaterna och blanda ner dessa. Låt fortsätta koka tills tomaterna nästan lösts upp.

  11. Smaka av med salt.

← Till alla recept