Pak choi och shiitake

enkeltsnabbttillbehörvardagsmatvegetariskt
Pak choi och shiitake

Den här rätten har lätt smak men är god. Shiitake är mycket vanlig i kinesiska matlagning. Den ger god smak till maten. Både färsk och torkad shiitake kan användas. Den torkade läggs först i blöt men har därefter en starkare smak än den färska. Färsk shiitake används mest för wokrätter och den torkade till långkok, till exempel långkokt kyckling med shiitake.

 personer
ca 20 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Dela pak choi i sina blad och skölj sedan med vatten.

  2. Använd sax för att klippa bort svamparnas fötter men behåll hattarna.

  3. Skiva vitlök.

  4. Hetta upp olja i wok- eller stekpanna. Fräs vitlöken i några sekunder

  5. Häll ner pak choi i samma panna. Woka i 3-5 minuter.

  6. Blanda i skiitake och fortsätt woka i 2-3 minuter.

  7. Tillsätt socker och salt. Rör runt snabbt i 1 minuter. Servera med ris.

← Till alla recept