Pak choi och shiitake
- förenklad kinesiska: 香菇油菜
- pinyin:

Den här rätten har lätt smak men är god. Shiitake är mycket vanlig i kinesiska matlagning. Den ger god smak till maten. Både färsk och torkad shiitake kan användas. Den torkade läggs först i blöt men har därefter en starkare smak än den färska. Färsk shiitake används mest för wokrätter och den torkade till långkok, till exempel långkokt kyckling med shiitake.
Tillagning

Dela 590 g pak choi i sina blad och skölj sedan med vatten.

Använd sax för att klippa bort fötterna från 160 g shiitake men behåll hattarna.

Skiva 3 klyftor vitlök.

Hetta upp 1 msk matolja i wok- eller stekpanna. Fräs vitlöken i några sekunder

Häll ner pak choi-bladen i samma panna. Woka i 3-5 minuter.

Blanda i svampen och fortsätt woka i 2-3 minuter.

Tillsätt 1/2 tsk socker och 1 tsk salt. Rör runt snabbt i 1 minuter.

Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter.