Panerad Zucchini

snabbttillbehörvegetariskt
Panerad Zucchini

Enkel vegetarisk rätt som går att göra på såväl gul som grön zucchini. Just den zucchinin som är på bilderna odlade vi själva men det är förstås inget krav :)

 personer
ca 20 min

Ingredienser

Dressing

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda samman med de övriga ingredienser för dressingen.

  2. Skiva zucchinin i ungefär 2 cm tjocka skivor.

  3. Salta skivorna och lägg att dra i en skål.

  4. Vispa äggen lätt i en annan skål och lägg mjölet på en tallrik.

  5. Vänd zucchiniskivorna först i mjölet och sedan i ägg.

  6. Stek i några minuter på varje sida, vänd ofta för att undvika att de bränns.

  7. Använd en provsticka för att se om de är färdiga. De skall vara mjuka i mitten men ha lite tuggmotstånd i kanterna. Servera med dressingen och ris.

← Till alla recept