Revben-soppa med majs

köttlångkoksoppa
Revben-soppa med majs

Soppan får god smak från både köttet och majsen. Revbenen blir möra och majsen gör rätten lite söt. I Kina äter man även brosket på revbenen, något som min pojkvän har fått vänja sig vid :)

 personer
ca 60 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Hacka 1 kg revben i kortare bitar med en rejäl köttkniv. Dela med hand och kniv.

  2. Lägg köttet i en stor kastull och täck med vatten. Koka i 5 minuter tills det skummar.

  3. Häll av vatten genom durkslag för att få bort skummet.

  4. Lägg revbenen, tillsammans med 8 cm purjolök och 5 skivor ingefära, i en ren kastrull.

  5. Tillsätt 2 msk kinesiskt matlagningsvin.

  6. Täck köttet med vatten och koka upp. Sänk värmen till medium och koka under lock i 30 minuter.

  7. Hacka under tiden 2 st majskolvar i stora bitar och 1 st morot i något mindre.

  8. Efter 30 minuter, häll ner majsen och moroten och koka under lock i ytterligare 15 minuter.

  9. Tillsätt 2 tsk salt och rör runt.

  10. Servera med ris.

← Till alla recept