Risgröt med lövbiff

frukostgrötköttlångkok
Risgröt med lövbiff

Den här gröten är väldigt populär i Guangdong i södra Kina. På engelska kallas rätten "Sliced beef congee". Man kan äta den till frukost eller middag. Det är en speciellt trevlig rätt på vintern. Ungefär som Konserverad fisk med romansallad så är det här en rätt som man antingen älskar eller avskyr (min svärfar åt bara en tugga av gröten och valde sedan att bara äta köttbitarna). Konsistensen är nästan som risgrynsgröt (en rätt som jag å andra sidan har väldigt svårt för!) men det här är definitivt ingen söt rätt.

 personer
ca 90 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär lövbiff i mumsbitar.

  2. Marinera med matlagningsvin och majsstärkelse. Rör runt väl.

  3. Strimla ingefära.

  4. Koka upp en stor kastrull med vattnet. När vattnet kokar häll ner ris.

  5. Dämpa värmen och låt puttra under lock i 70 minuter. Rör runt lite då och då.

  6. Lägg i köttbuljongtärningen.

  7. Tillsätt den hackade lövbiffen.

  8. Lägg snabbt ner även ingefäran och rör runt tills köttet ändrar färg.

  9. Smaka av med salt och servera i skål.

← Till alla recept