Sötsura kamben

festligtklassikerköttlångkokvardagsmat
Sötsura kamben

Kamben liknar revben men kommer från ryggsidan. Hittar du inga kan du istället använda revben. Det ser kanske ut att vara väldigt mycket kött per person i ingredienslistan men en stor del av vikten utgörs av ben.

 personer
ca 120 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Dela kambenen genom att skära mellan benen med en rejäl köttkniv.

  2. Lägg i en skål och häll över matlagningsvin och ljus soja, blanda väl och låt marinera i 30min.

  3. Dela purjolöken längsmed och skiva ingefäran.

  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Ta upp kambenen ur sin marinad (men spara marinaden!) och stek runtom tills de får färg.

  5. Lägg kambenen åt sidan men häll över oljan från stekpannan till en gryta.

  6. Fräs purjolöken och ingefäran i grytan cirka 1 minut.

  7. Lägg tillbaka kambenen i grytan.

  8. Häll även tillbaka den sparade marinaden i grytan.

  9. Tillsätt ljus och mörk soja och stek i 5 minuter.

  10. Häll över uppkokat vatten så det precis täcker köttet.

  11. Addera socker och risvinäger.

  12. Koka med lock på låg värme i 60 minuter. Rör lite då och då.

  13. Ta av locket, höj värmen, smaka av med salt och rör runt tills buljongen reducerats. Dekorera med sesamfrön och servera med ris.

← Till alla recept