Salladskålsoppa med frikadeller

köttsoppavardagsmat
Salladskålsoppa med frikadeller

Salladskål med frikadeller är en vanlig soppa i Kina. Den får en god kålsmak av salladskålen och hetta av vitpepparen. Frikadellerna blir saftiga och goda.

I Kina äter man vanligtvis ris även till soppa. Man har en liten skål med ris vid sidan som man äter tillsammans med soppan. Det kan kännas lite udda första gången men är väldigt mättande.

 personer
ca 40 min

Ingredienser

Frikadeller

Tillagning

  1. Finhacka salladslök.

  2. Finhacka ingefära.

  3. Blanda fläskfärsen med ljus soja och matlagningsvin i en skål.

  4. Knäck ner ägg och blanda väl.

  5. Häll ner den hackade salladslöken och ingefäran i fläskfärsen och blanda igen.

  6. Tillsätt saltet och vitpepparen till fläskfärsen och rör runt.

  7. Koka upp vatten i en stor kastull. Kastrullen ska vara stor nog att alla grönsaker och frikadellerna får plats. Rulla fläskfärsen till bollar, ca 3 cm stora, och lägg dem på en tallrik fuktad med kallt vatten.

  8. Häll ner köttbullar i kokande vatten. Rör runt då och då så att de inte fastnar.

  9. Grovhacka salladskål och när vattnet börjar koka igen, häll ner salladskålen och rör runt.

  10. Tillsätt vitpepparen och saltet i soppan och rör runt. Låt soppan sjuda i 3 minuter.

  11. Valfritt: Tillsätt torkade glasnudlar i soppan och låta dem kokas i 2 minuter. Smaka av soppan med salt och servera med ris.

← Till alla recept