Sauterad lammfilé med purjolök

köttvardagsmat
Sauterad lammfilé med purjolök

Den här rätten är en islamisk rätt och är populär i Peking. Oljan måste vara väldigt varm och att sautera snabbt är viktigt för att köttet ska bli mört och saftigt samt för att purjolöken ska behålla lite av sin spänst.

 personer
ca 30 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skiva lamm i tunna skivor, ca 2 mm tjocka. Marinera med ljus soja, socker, vitpeppar och matlagningsvin i 5 minuter.

  2. Strimla purjolök.

  3. Grovhacka vitlök.

  4. Hetta upp wok- eller stekpanna med matolja. Häll ner lamm. Sautera köttet till det ändrar färg.

  5. Tillsätt purjolök, och rör runt i 15 sekunder.

  6. Lägg i vitlöken.

  7. Häll över risvinäger och salt. Rör runt i 15 sekunder.

← Till alla recept