Selleri och tofu

vardagsmatvegetariskt
Selleri och tofu

En enkel vegetarisk rätt. Du kan använda neutral eller marinerad tofu, så länge den är hård nog att skära. Att låta sichuanpeppar ligga i hett vatten, som i detta recept, är ett alternativt sätt att få ut smaken ur den som är fettsnålare än att låta den fräsa i olja som jag gör i vissa andra recept.

 personer
ca 30 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Lägg sichuan peppar i en skål, häll över tre gånger så mycket uppkokat vatten.

  2. Ta bort blad från sellerin. Skölj och skär till stavar.

  3. Skär tofun i likadana stavar.

  4. Strimla ingenfära fint.

  5. Koka upp vatten och häll ner sellerin. Koka i en minut.

  6. Häll av sellerin i ett durkslag och skölj i kallt vatten.

  7. Rör ihop majsstärkelsen med två delar kallt vatten i en kopp tills majsstärkelsen är helt löst.

  8. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Fräs ingenfära i några sekunder.

  9. Häll ner tofustavarna och stek dem tills de är gyllene 5 minuter.

  10. Tillsätt sellerin och woka i ytterligare 5 minuter.

  11. Häll ner sichuanpeppar-vattnet i wokpannan genom en sil.

  12. Salta och blanda runt.

  13. Häll ner majsstärkelseblandningen och rör runt tills vätskan bir simmig. Servera med ris.

← Till alla recept