Sivripaprika med tofuplattor och fläskfilé

köttsnabbtvardagsmat
Sivripaprika med tofuplattor och fläskfilé

Sivripaprika liknar grön chili men är inte riktigt lika het. Hittar du den inte så kan du använda lika delar grön chili och grön paprika istället.

 personer
ca 20 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Skiva fläskfilén i tunna skivor.

  2. Lägg köttet i en skål med sojan och matlagningsvinet och låt marinera.

  3. Skiva vitlök.

  4. Kärna ur paprikorna och skär dem snett i bitar.

  5. Sära försiktigt tofuplattorna för hand och skär sedan även dem snett.

  6. Hetta upp matolja i en wok- eller stekpanna. Fritera sichuanpepparen tills det börjar ryka. Ta snabbt bort pannan från spisen och avlägsna pepparkornen men låt oljan vara kvar.

  7. Fräs den skivade vitlöken i pannan några sekunder.

  8. Tillsätt köttet och woka tills den fått färg.

  9. Blanda ner de skurna tofuplattorna, häll ner vatten och låt koka 2-3 minuter.

  10. Blanda i paprikan och woka ytterligare 3 minuter. Tillsätt salt.

  11. Häll ner majstärkelse och vattenblandningen. Woka tills vätskan i pannan blir tjock. Servera med kokt ris.

← Till alla recept