Sivripaprika med tofuplattor och fläskfilé

köttsnabbtvardagsmat
Sivripaprika med tofuplattor och fläskfilé

Sivripaprika liknar grön chili men är inte riktigt lika het. Hittar du den inte så kan du använda lika delar grön chili och grön paprika istället.

 personer
ca 20 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär 500 g fläskfilé i tunna skivor.

  2. Lägg köttet i en skål med 3 msk ljus soja och 1 msk kinesiskt matlagningsvin och låt marinera.

  3. Skiva 4 klyftor vitlök.

  4. Kärna ur 400 g sivripaprika och skär dem snett i bitar.

  5. Sära försiktigt 400 g tofuplattor för hand och skär sedan även dem snett.

  6. Hetta upp 4 msk matolja i en wok- eller stekpanna. Fritera 1 msk sichuanpeppar tills det börjar ryka. Ta snabbt bort pannan från spisen och avlägsna pepparkornen men låt oljan vara kvar.

  7. Fräs den skivade vitlöken i pannan några sekunder.

  8. Tillsätt köttet och woka tills den fått färg.

  9. Blanda ner de skurna tofuplattorna, häll ner 2 dl vatten och låt koka 2-3 minuter.

  10. Blanda i paprikan och woka ytterligare 3 minuter. Tillsätt 4 krm salt.

  11. Rör ut 1 msk majsstärkelse med lika delar kallt vatten och blanda i. Woka tills vätskan i pannan blir tjock.

  12. Servera med kokt ris.

← Till alla recept