Spenat och ägg

snabbtvardagsmatvegetariskt
Spenat och ägg

Om du inte hittar kinesisk spenat kan du använda vanlig bladspenat. Kinesisk spenat är mycket större än vanlig bladspenat och framförallt större än babyspenat. Att först koka spenaten i vatten är ett viktigt steg för att minska mängden nitrat och oxalsyra. Det förbättrar också rättens smak.

 personer
ca 15 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Klipp bort spenatens rötter med sax. Skölj den ordentligt.

  2. Hacka spenaten i 3 cm långa bitar.

  3. Grovhacka vitlök och strimla ingefära.

  4. Vispa ägg och tillsätt 1/3 av saltet.

  5. Koka upp vatten i en kastrull, koka sedan spenaten i ca 2 minuter. Häll av vattnet i durkslag och ställ åt sidan.

  6. Hetta upp hälften av oljan i wok- eller stekpanna. Häll ner ägg och rör sönder. Det tar ca 1 minut. Lägg sedan i en skål.

  7. Hetta upp resten av oljan i panna och fräs vitlök och ingefära.

  8. Addera kokt spenat i pannan och woka snabbt.

  9. Häll ner stekt ägg i spenaten. Blanda ägg och spenat.

  10. Tillsätt salt och sesamolja och rör runt snabbt. Servera med ris.

← Till alla recept