Stekt ris

frukostklassikerköttsnabbtvardagsmat
Stekt ris

Stekt ris är den kinesiska motsvarigheten till pytt i panna och en perfekt rätt att göra om du har ris över från dagen innan. Du kan använda de grönsaker du råkar ha hemma som exempelvis ärtor, purjolök, gul lök eller zucchini. Bara hacka till små tärningar. Skinkan kan du byta mot räkor, kassler eller, om du vill ha en vegetarisk rätt, inte ha med alls.

 personer
ca 20 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär grönsakerna till små tärningar.

  2. Tärna skinkan.

  3. Vispa ägg med 1/3 av saltet.

  4. Hetta upp 1/3 av oljan i wok- eller stekpanna tills oljan krusar sig. Häll ner äggsmeten och rör runt när ägget börjar svälla. Lägg ägget i en skål vid sidan av.

  5. Hetta upp resten av oljan och fräs moroten i 2 minuter.

  6. Tillsätt gurkan och woka 1 minut till.

  7. Rör i skinkan och woka ytterligare 1 minut. Salta med 1/3 av saltet.

  8. Addera äggen och rör tills de delar sig.

  9. Blanda ner ris väl, bryt upp eventuella större bitar av ris.

  10. Häll ner salladslöken och rör runt.

  11. Smaka av med resten av saltet.

← Till alla recept