Stekt ris med ölkorv

frukostklassikerköttsnabbtvardagsmat
Stekt ris med ölkorv

När jag var liten lagade min pappa många goda rätter med kinesiska korv från södra Kina. Den heter Guangdong Lap Chong och kan ångkokas eller wokas. Jag glömmer aldrig den goda smaken!

I Sverige är det svårt att hitta just den korven, även om den kanske finns i någon asiasisk matbutik, men ölkorv är en bra ersättning till min Guangdong Lap Chong. De har liknande utséende och smak. Ölkorv finns med olika smaksättning. Välj en sort du gillar när du lagar den här rätten.

 personer
ca 20 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Hacka morot fint.

  2. Hacka salladslök fint.

  3. Hacka knipplök.

  4. Skiva korv tunt.

  5. Vispa ägg med pinnar eller gaffel och tillsätt 1/3 av saltet.

  6. Hetta upp 1/2 av oljan i stekpanna. När oljan blir jättevarm, häll ner äggblandningen. Vänta i 5-10 sekunder innan du rör sönder dem. Häll ut i en skål. Det här steget kan gå väldigt snabbt.

  7. Hetta upp resten av oljan i stekpanna. Fräs knipplök i 15 sekunder.

  8. Häll ner hackad morot och rör runt i 2 minuter.

  9. Häll ner sockerärtor och rör runt. På bilden är det ärtor vi odlat själva.

  10. Häll ner ölkorv och woka 3 minuter.

  11. Tillsätt salt och rör runt.

  12. Häll ner stekt ägg och hacka sönder det med en sked.

  13. Häll ner kokt ris och blanda väl.

  14. Häll ner salladslök och rör runt snabbt. Servera i en skål.

← Till alla recept