Tomat och biffsoppa

grytaköttlångkoksoppa
Tomat och biffsoppa

Den här soppan har en lätt sötsur smak tack vara tomaten. Det är en underbar rätt på vintern när det är kallt. I Kina är det vanligt att äta soppa tillsammans med ris i en separat skål. Pröva det för en extra matig känsla.

 personer
ca 80 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär köttet i grytbitar.

  2. Hacka den gula löken grovt.

  3. Hacka även tomater grovt.

  4. Lägg köttet i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka tills det skummar rejält och häll sedan av vattnet.

  5. Rengör kastrullen och lägg tillbaka köttet med lök och tomat. Tillsätt ketchup.

  6. Häll ner vatten och koka upp på hög värme. Dämpa och låt koka i 60 minuter.

  7. Tillsätt salt och servera med ris.

← Till alla recept