Torrstekta brytbönor

enkeltsnabbttillbehörvardagsmatvegetariskt
Torrstekta brytbönor

Jag älskar den här rätten! Den är så enkel att göra och innehåller så mycket smak. Anledningen till att rätten kallas "torrstekt" är att det är viktigt att steka bönorna tills vätskan försvinner och bönorna blir lite rynkiga. Du kan använda antingen frysta eller färska bönor. Du måste inte tina frysta bönor i förväg men om de inte är tinade måste de stekas lite längre. Gillar du hetta så ta mer chili. En annan variant är att ha med lite tärnad bacon, eller fläsk som du låtit marinera i lite ljus soja.

 personer
ca 20 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Grovhacka vitlök och ingefära. Använder du färsk chili så skiva den.

  2. Hetta upp olja i wok- eller stekpanna och fräs vitlöken, ingefäran och chilin.

  3. Tillsätt bönorna och rör runt kontinuerligt medan du wokar.

  4. Häll ner soja, salt och socker och woka 5 minuter.

  5. Fortsätt woka, i ytterligare 5 minuter, tills vätskan försvunnit samt att bönorna blivit lite rynkiga på ytan.

  6. Servera som tillbehör till varmrätt tillsammans med ris.

← Till alla recept