Wokad fläskfilé med paprika

köttvardagsmat
Wokad fläskfilé med paprika

Låt dig inte skrämmas av de många stegen, rätten är egentligen väldigt enkel att göra. Se bara till att förbereda alla ingredienser innan du börjar woka. När du väl börjat woka hinner du inte hacka en grönsak eller leta upp var sojan står... En vanlig husmansrätt i Kina. Du kan byta ut köttet mot andra typer av fläskkött efter tycke och smak (och plånbok).

 personer
ca 35 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Skiva fläskfilé tunnt och lägg i en bunke.

  2. Häll ner matlagningsvin, mörk soja, hälften av saltet, vitpeppar och rör runt. Pudra över majsstärkelse och rör runt igen. Ställ åt sidan och låt marinera undertiden som du förbereder övriga ingredienser.

  3. Skiva ingefära och vitlök.

  4. Skiva paprika och champinjoner.

  5. Hetta upp oljan i en wokpanna och fräs sichuanpepparen tills det börjar ryka.

  6. Avlägsna försiktigt pepparkornen men behåll oljan

  7. Fräs den skivade fläskfilén hastigt runtom tills den nästan är genomstekt.

  8. Tillsätt vitlök, ingefära och chili.

  9. Samt de skivade champinjonerna.

  10. Och så paprikan.

  11. Smaka av med salt, ljus soja och sesamolja. Servera med ris.

← Till alla recept