Wokad paprika med ägg

snabbtvardagsmatvegetariskt
Wokad paprika med ägg

Väldigt vanlig husmanskost i Kina. Snabbt, enkelt och gott. Traditionellt så används grön paprika till den här rätten men du kan välja den du känner för :)

 personer
ca 15 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skölj paprikan och skär, eller riv den i bitar.

  2. Skär purjolöken i bitar.

  3. Vispa sönder äggen i en skål.

  4. Rör i hälften av saltet i äggen.

  5. Hetta upp hälften av oljan ordentligt. Häll sedan ner äggen och låt dem svälla. Rör runt då och då så det blir mumsbitar.

  6. Lägg tillbaka de wokade äggen i skålen.

  7. Hetta upp resten av oljan och fräs purjolöken.

  8. Tillsätt paprikan och woka några minuter.

  9. Häll tillbaka äggen och blanda.

  10. Smaksätt med kinesiskt matlagningsvin (om du har) och resten av saltet. Servera med ris.

← Till alla recept