Wokade vitlöksgroddar med fläsk

enkeltköttvardagsmat
Wokade vitlöksgroddar med fläsk

Den här rätten är enkel och god. Vitlöksgroddar har en mild, söt löksmak och används ofta tillsammans med fläskkött i kinesisk matlagning. Det går att köpa i till exempel Oriental Supermarket vid Hötorget i Stockholm. Om du inte kan få tag på vitlöksgroddar kan du använda brytbönor.

 personer
ca 25 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Strimla kött genom att skära 5 mm tjocka skivor som du sedan skär igen.

  2. Lägg kött i en skål, och häll över sojan och rör runt.

  3. Blanda ner majsstärkelse och rör runt. Marinera ca 5 minuter.

  4. Skär vitlöksgroddar i 3 cm långa bitar

  5. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Woka den marinerade fläskfilén i 3 minuter.

  6. Häll ner vitlöksgroddarna och woka ca 8 minuter till.

  7. Tillsätt salt och blanda snabbt. Servera med ris.

← Till alla recept