Wokade vitlöksgroddar med fläsk

enkeltköttvardagsmat
Wokade vitlöksgroddar med fläsk

Den här rätten är enkel och god. Vitlöksgroddar har en mild, söt löksmak och används ofta tillsammans med fläskkött i kinesisk matlagning. Det går att köpa i till exempel Oriental Supermarket vid Hötorget i Stockholm. Om du inte kan få tag på vitlöksgroddar kan du använda brytbönor.

 personer
ca 25 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skär 400 g fläskfilé i 5 mm tjocka skivor och strimla dessa.

  2. Lägg köttet i en skål, och häll över 2 msk ljus soja och rör runt.

  3. Blanda ner 1 msk majsstärkelse och rör runt. Låt marinera ca 5 minuter.

  4. Skär 400 g vitlöksgroddar i 3 cm långa bitar

  5. Hetta upp 2 msk matolja i en wok- eller stekpanna. Woka den marinerade fläskfilén i 3 minuter.

  6. Häll ner vitlöksgroddarna och woka ca 8 minuter till.

  7. Tillsätt 3 krm salt och blanda snabbt.

  8. Servera med ris och ytterligare någon grönsaksrätt.

← Till alla recept