Konserverad fisk med romansallad

enkeltfisksnabbtvardagsmat
Konserverad fisk med romansallad

Det här är en perfekt snabbrätt. Den blir klar medan riset kokar. Den konserverade fisken får du bara tag på i asiatiska affärer men du kan å andra sidan se till att alltid ha en hemma. Smaken är väldigt karaktäristisk så se till att pröva rätten en gång innan du köper på dig ett lager :) I burken finns förutom fisk även svarta bönor, kryddor, salt och olja och du behöver därför inte tillsätta några andra kryddor själv.

 personer
ca 15 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skölj och skär 1 st romansallad grovt.

  2. Hetta upp 1 burk konserverad fisk i en wok- eller stekpanna. Tillsätt 1/2 msk matolja om du tycker det behövs.

  3. Låt fisken fräsa under några minuter

  4. Tillsätt den hackade romansalladen och woka ytterligare några minuter.

  5. Servera med ris.

← Till alla recept