Selleri och tofu

vardagsmatvegetariskt
Selleri och tofu

En enkel vegetarisk rätt. Du kan använda neutral eller marinerad tofu, så länge den är hård nog att skära. Att låta sichuanpeppar ligga och dra i hett vatten, som i detta recept, är ett alternativt sätt att få ut smaken som är fettsnålare än att låta pepparen fräsa i olja som jag gör i vissa andra recept.

 personer
ca 30 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Lägg 1 msk sichuanpeppar i en skål, häll över trippla mängden uppkokat vatten.

  2. Ta bort blad från 400 g stjälkselleri. Skölj och skär till stavar.

  3. Skär 200 g hård tofu i likadana stavar.

  4. Strimla 4 skivor ingefära fint.

  5. Koka upp vatten och häll ner sellerin. Koka i en minut.

  6. Häll av sellerin i ett durkslag och skölj i kallt vatten.

  7. Rör ihop 2 tsk majsstärkelse med två delar kallt vatten i en kopp tills majsstärkelsen är helt löst.

  8. Hetta upp 2 msk matolja i en wok- eller stekpanna. Fräs ingefäran i några sekunder.

  9. Häll ner tofustavarna och stek dem tills de är gyllene 5 minuter.

  10. Tillsätt sellerin och woka i ytterligare 5 minuter.

  11. Häll ner sichuanpeppar-vattnet i wokpannan genom en sil.

  12. Smaka av med 2 krm salt och blanda runt.

  13. Häll ner majsstärkelseblandningen och rör runt tills vätskan bir simmig.

  14. Servera med ris.

← Till alla recept