Spenat och ägg

snabbtvardagsmatvegetariskt
Spenat och ägg

Om du inte hittar kinesisk spenat kan du använda vanlig bladspenat. Kinesisk spenat är mycket större än vanlig bladspenat och framförallt större än babyspenat. Att först koka spenaten i vatten är ett viktigt steg för att minska mängden nitrat och oxalsyra. Det förbättrar också rättens smak.

 personer
ca 15 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Klipp bort rötterna från 500 g kinesisk spenat med sax. Skölj ordentligt.

  2. Hacka spenaten i 3 cm långa bitar.

  3. Grovhacka 3 klyftor vitlök och strimla 3 skivor ingefära.

  4. Vispa 3 st ägg med 2 krm salt.

  5. Koka upp vatten i en kastrull och koka spenaten i ca 2 minuter. Häll av spenaten i durkslag och ställ åt sidan.

  6. Hetta upp 1 msk matolja i wok- eller stekpanna tills oljan krusar sig eller börjar ryka. Häll ner äggsmeten, vänta i 10-20 sekunder och rör sedan tills blandningen stelnat. Det tar ca 1 minut. Lägg sedan i en skål.

  7. Hetta upp 1 msk matolja i pannan och fräs vitlöken och ingefäran.

  8. Addera kokt spenat och woka snabbt.

  9. Blanda ner stekt ägg.

  10. Tillsätt 4 krm salt och 1/2 tsk sesamolja och rör runt snabbt.

  11. Servera med ris.

← Till alla recept