Wokad paprika med ägg
- förenklad kinesiska: 青椒炒鸡蛋
- pinyin:

Väldigt vanlig husmanskost i Kina. Snabbt, enkelt och gott. Traditionellt så används grön paprika till den här rätten men du kan välja den du känner för :)
Tillagning

Skölj 2 st paprikor och skär, eller riv den i bitar.

Skär 3 cm purjolök i bitar.

Vispa sönder 4 st ägg i en skål.

Rör i hälften av saltet (1/2 tsk) i äggen.

Hetta upp hälften av oljan (1 1/2 msk) ordentligt. Häll sedan ner äggen och låt dem svälla. Rör runt då och då så det blir mumsbitar.

Lägg tillbaka de wokade äggen i skålen.

Hetta upp resten av oljan (1 1/2 msk) och fräs purjolöken.

Tillsätt paprikan och woka några minuter.

Häll tillbaka äggen och blanda.

Smaksätt med 1 msk kinesiskt matlagningsvin (om du har) och resten av saltet (1/2 tsk). Servera med ris.