Wokad paprika med ägg

snabbtvardagsmatvegetariskt
Wokad paprika med ägg

Väldigt vanlig husmanskost i Kina. Snabbt, enkelt och gott. Traditionellt så används grön paprika till den här rätten men du kan välja den du känner för :)

 personer
ca 15 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Skölj 2 st paprikor och skär, eller riv den i bitar.

  2. Skär 3 cm purjolök i bitar.

  3. Vispa sönder 4 st ägg i en skål.

  4. Rör i hälften av saltet (1/2 tsk) i äggen.

  5. Hetta upp hälften av oljan (1 1/2 msk) ordentligt. Häll sedan ner äggen och låt dem svälla. Rör runt då och då så det blir mumsbitar.

  6. Lägg tillbaka de wokade äggen i skålen.

  7. Hetta upp resten av oljan (1 1/2 msk) och fräs purjolöken.

  8. Tillsätt paprikan och woka några minuter.

  9. Häll tillbaka äggen och blanda.

  10. Smaksätt med 1 msk kinesiskt matlagningsvin (om du har) och resten av saltet (1/2 tsk). Servera med ris.

← Till alla recept