Come-back fläsk

klassikerköttvardagsmat
Come-back fläsk

Come-back fläsk eller 'twice cooked pork' har fått sitt namn eftersom fläsket både koks och steks. Så i den här rätten är faktiskt det kokta fläsket stekt! Det är en klassisk kinesisk rätt. När jag frågade så var det den mest beställda rätten på den kinesiska restaurangen Peony i Stockholm.

Egentligen görs rätten på osaltat sidfläsk men det kan vara svårt att få tag på så därför är har jag gjort rätten med rimmat fläsk som kan köpas i princip var som helst. Använder du osaltat sidfläsk så kan du behöva salta lite extra.

Chili bean sauce kan ersättas med sambal oelek men ta då lite mindre om du inte älskar het mat. Peking duck sauce och matlagningsvin är valfritt.

 personer
ca 40 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Skiva vitlök och ingefära. Skär chilin i bitar, behåll fröna om du vill att rätten ska vara extra het. Hacka den gröna delen av purjölöken grovt och den vita delen finare.

  2. Skär fläsket i tunna skivor.

  3. Koka fläsket i två-tre minuter.

  4. Häll av fläsket och skölj med kallt vatten.

  5. Hetta upp matoljan och woka fläsket på hög värme tills det börjar få färg.

  6. Tillsätt vitlök samt de vita och ljusa delarna av purjolöken och woka två-tre minuter.

  7. Häll över soja och matlagningsvin.

  8. Blanda i chili bean sauce och peking duck sauce.

  9. Lägg i den hackade chilin och woka tillsammans i fem minuter.

  10. Rör i den gröna delen av purjolöken och låt fräsa några minuter. Servera med ris.

← Till alla recept