Grönsakswok
- förenklad kinesiska: 炒时蔬
- pinyin:
En riktig vitaminbomb full av färgglada, krispiga grönsaker! Du kan använda de grönsaker du råkar ha hemma. Kom ihåg att lägga i de grönsaker som behöver tillagas länge först.
Ingredienser
- 120 g champinjoner
- 1 st morot
- 80 g stjälkselleri
- 1/2 st zucchini
- 1/4 st salladskål
- 1 st röd paprika
- 1 st röd chili
- 100 g sockerärtor
- 2 msk matolja
- 1 msk ostronsås
- 1 tsk socker (valfritt)
- 1/2 tsk salt
Tillagning
Skiva 1 st morot, 80 g stjälkselleri, 1/2 st zucchini och 120 g champinjoner.
Skär 1 st röd chili, 1/4 st salladskål och 1 st röd paprika i bitar.
Hetta upp 2 msk matolja och börja med att fräsa champinjonerna i fyra minuter.
Tillsätt moroten och woka i två minuter.
Tillsätt sellerin och woka i tre minuter.
Tillsätt zucchinin och woka i två minuter.
Tillsätt salldskålen och woka i två minuter.
Tillsätt 100 g sockerärtor och woka i två minuter.
Tillsätt paprikan och woka i två minuter.
Tillsätt chilin och woka i två minuter.
Smaksätt med 1 msk ostronsås.
Salta (1/2 tsk), sockra (1 tsk), woka någon minut och servera med ris.