Tofu med svarta sojabönor

enkeltsnabbtvardagsmatvegetariskt
Tofu med svarta sojabönor

Svarta sojabönor är saltade och fermenterade sojabönor och ger den här rätten sin karaktäristiska och goda smak. Du kan köpa dem i asiatiska affärer. Gillar du mer hetta kan du ersätta (eller komplettera) de svarta sojabönorna med chili bean sauce.

 personer
ca 20 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Skiva tofun i centimetertjocka skivor.

  2. Grovhacka de svarta sojabönorna och finhacka chilin, purjolöken samt ingefära.

  3. Fräs tofu i hälften av matoljan gärna i en panna med släpp lätt-beläggning. När tofun fått färg på båda sidorna, lägg åt sidan.

  4. Fräs de hackade ingeredienserna i resterande matolja någon minut.

  5. Tillsätt vatten, socker, buljong, salt, ljus soja och låt koka upp.

  6. Lägg tillbaka tofun och fräs till vätskan reducerats så nästan inget är kvar.

  7. Servera med något tillbehör och ris.

← Till alla recept