Pak choi och shiitake

enkeltsnabbttillbehörvardagsmatvegetariskt
Pak choi och shiitake

Den här rätten har lätt smak men är god. Shiitake är mycket vanlig i kinesiska matlagning. Den ger god smak till maten. Både färsk och torkad shiitake kan användas. Den torkade läggs först i blöt men har därefter en starkare smak än den färska. Färsk shiitake används mest för wokrätter och den torkade till långkok, till exempel långkokt kyckling med shiitake.

 personer
ca 20 min

Ingredienser

Tillagning

  1. Dela 590 g pak choi i sina blad och skölj sedan med vatten.

  2. Använd sax för att klippa bort fötterna från 160 g shiitake men behåll hattarna.

  3. Skiva 3 klyftor vitlök.

  4. Hetta upp 1 msk matolja i wok- eller stekpanna. Fräs vitlöken i några sekunder

  5. Häll ner pak choi-bladen i samma panna. Woka i 3-5 minuter.

  6. Blanda i svampen och fortsätt woka i 2-3 minuter.

  7. Tillsätt 1/2 tsk socker och 1 tsk salt. Rör runt snabbt i 1 minuter.

  8. Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter.

← Till alla recept