Panerad Zucchini

snabbttillbehörvegetariskt
Panerad Zucchini

Enkel vegetarisk rätt som går att göra på såväl gul som grön zucchini. Just den zucchinin som är på bilderna odlade vi själva men det är förstås inget krav :)

 personer
ca 20 min

Ingredienser

Dressing

Tillagning

  1. Pressa 1 klyfta vitlök och blanda samman med de övriga ingredienser för dressingen (3 msk ljus soja, 2 krm sesamolja och 2 msk risvinäger).

  2. Skiva 1 st zucchini i ungefär 2 cm tjocka skivor.

  3. Salta (2 krm) skivorna och lägg att dra i en skål.

  4. Vispa 2 st ägg lätt i en annan skål och lägg 1/2 dl vetemjöl på en tallrik.

  5. Vänd zucchiniskivorna först i mjölet och sedan i ägg.

  6. Stek i 2 msk matolja några minuter på varje sida, vänd ofta för att undvika att de bränns.

  7. Använd en provsticka för att se om de är färdiga. De skall vara mjuka i mitten men ha lite tuggmotstånd i kanterna.

  8. Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter och ris.

← Till alla recept