Panerad Zucchini
- förenklad kinesiska: 煎西葫芦
- pinyin:

Enkel vegetarisk rätt som går att göra på såväl gul som grön zucchini. Just den zucchinin som är på bilderna odlade vi själva men det är förstås inget krav :)
Tillagning

Pressa 1 klyfta vitlök och blanda samman med de övriga ingredienser för dressingen (3 msk ljus soja, 2 krm sesamolja och 2 msk risvinäger).

Skiva 1 st zucchini i ungefär 2 cm tjocka skivor.

Salta (2 krm) skivorna och lägg att dra i en skål.

Vispa 2 st ägg lätt i en annan skål och lägg 1/2 dl vetemjöl på en tallrik.

Vänd zucchiniskivorna först i mjölet och sedan i ägg.

Stek i 2 msk matolja några minuter på varje sida, vänd ofta för att undvika att de bränns.

Använd en provsticka för att se om de är färdiga. De skall vara mjuka i mitten men ha lite tuggmotstånd i kanterna.

Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter och ris.