Wokad spetskål

enkeltsnabbttillbehörvardagsmatvegetariskt
Wokad spetskål

Sichuanpeppar ger en kittlande, lite bedövande känsla i munnen. Det är en smak som är så viktig i kinesisk matlagning att den har ett eget ord: 'má'. Använd mer chili om du vill ha en hetare rätt.

 personer
ca 15 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Riv 330 g spetskål i mumsbitar.

  2. Hetta upp 1 msk matolja i wok- eller stekpanna. Häll ner 1 msk sichuanpeppar. Rör runt tills de ändrar färg. Släng sichuanpepparen men behåll olja i panna.

  3. Stek 2 st torkade chilifrukter i samma olja ungefär 15-20 sekunder.

  4. Häll ner kålen i pannan, och woka i 5-8 minuter. Var försiktig så att kålen inte bränns.

  5. Tillsätt 1/2 tsk salt och rör runt snabbt.

  6. Servera som tillbehör till någon eller några varmrätter och ris.

← Till alla recept