Wokad fläskfilé med paprika

köttvardagsmat
Wokad fläskfilé med paprika

Låt dig inte skrämmas av de många stegen, rätten är egentligen väldigt enkel att göra. Se bara till att förbereda alla ingredienser innan du börjar woka. När du väl börjat woka hinner du inte hacka en grönsak eller leta upp var sojan står... En vanlig husmansrätt i Kina. Du kan byta ut köttet mot andra typer av fläskkött efter tycke och smak (och plånbok).

 personer
ca 35 min
 

Ingredienser

Tillagning

  1. Skiva 500 g fläskfilé tunnt och lägg i en skål eller bunke.

  2. Häll över 1 msk kinesiskt matlagningsvin, 1 tsk mörk soja, hälften av saltet (1/2 tsk), 2 krm vitpeppar och rör runt. Pudra över 1 msk majsstärkelse och rör runt igen. Ställ åt sidan och låt marinera under tiden som du förbereder övriga ingredienser.

  3. Skär upp 4 skivor ingefära och skiva 4 klyftor vitlök.

  4. Skiva 1 st röd paprika, 1 st grön paprika och 250 g champinjoner.

  5. Hetta upp 3 msk matolja i en wokpanna och fräs 2 tsk sichuanpeppar tills det börjar ryka.

  6. Avlägsna försiktigt pepparkornen men behåll oljan

  7. Fräs den skivade fläskfilén hastigt runtom tills den nästan är genomstekt.

  8. Tillsätt vitlöken, ingefäran och 2 st torkade chilifrukter.

  9. Samt de skivade champinjonerna.

  10. Och så paprikan.

  11. Smaka av med 1/2 tsk salt, 1 msk ljus soja och 1/2 tsk sesamolja.

  12. Servera med ris och gärna någon ytterligare grönsaksrätt.

← Till alla recept